Onderhoud elektrische auto

Onderhoud elektrische auto

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Minder kosten door minder onderhoud

Over het algemeen weet iedereen dat elektrisch rijden goed is voor het milieu. Weet u ook dat het voordelig is in het onderhoud? Dit komt omdat een elektrische auto minder bewegende onderdelen bevat dan een brandstofauto. Wanneer je minder onderdelen hebt (Bijv. geen koppeling, uitlaat of versnellingsbak) dan heb je ook minder onderhoud, wat zich lagere kosten met zich meebrengt. Denkt u nu bij uzelf: ‘’Ik heb genoeg gelezen en klaar om de onderhoudsbeurt in te plannen.’’ Vul dan uw gegevens in het contactformulier of bel ons voor het inplannen van uw afspraak. Ook advies geven wij graag. Zo niet, dan kunt u hieronder verder lezen.

Wat wordt onderhouden bij een elektrische auto? 

Het belangrijkste is de controle van de gehele auto. Wat betreft de fysieke onderdelen moeten standaard net als bij elke auto de banden en bandenspanning, ruitenwissers, remsysteem en lampen bij de onderhoudsbeurten gecheckt worden. De elektromotor zelf heeft geen onderhoud nodig. Het onderhoud bestaat uit de controle van de vloeistoffen en eventueel het vervangen hiervan volgens voorschrift. Het onderhoud bestaat bij een elektrische auto verder uit het vervangen van interieurfilter.

Heeft u een hybride auto? Lees dan verder op de betreffende pagina over onderhoud van een hybride auto.

Het verschilt van merk tot merk wat er per onderhoudsbeurt uitgevoerd moet worden. Bijvoorbeeld het controleren van de oplaadkabels op beschadiging is vanuit veiligheidsoogpunt belangrijk.  Ook is de tijd en gereden afstand belangrijk. Wat ook erg belangrijk is dat de juiste bandenspanning aangehouden wordt, zodat de auto minder rolweerstand heeft en verder kan rijden op een acculading.

En voor alle auto’s geldt dat het aircosysteem ook periodiek onderhoud nodig heeft om de werking te waarborgen.

Nog recht op fabrieksgarantie? Bij AutoFirst de Jager behoudt u dit.  

Wij voeren het onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften uit, waardoor de fabrieksgarantie behouden blijft. Autofabrikanten zijn verplicht om autobedrijven te voorzien van complete technische informatie voor onderhoud en reparatiewerkzaamheden.

Garantie op onderhoud door AutoFirst De Jager 

Als autobedrijf bieden wij garantie op de onderhoudsbeurt die u bij ons laat uitvoeren, waarmee wij aantonen dat wij als autobedrijf garant staan voor kwaliteit. Bij AutoFirst de Jager krijgt u dan ook standaard 2 jaar garantie op reparatie en montagewerkzaamheden! Wij kunnen dit aanbieden doordat wij goed opgeleide, gecertificeerde monteurs werkzaam hebben.

Werkplaatsafspraak maken voor elektrisch onderhoud 

Wij zijn de vertrouwde specialist in onderhouden van elektrische auto’s. AutoFirst de Jager voert bijvoorbeeld onderhoud uit aan alle Tesla, Polestar en Kia Niro modellen.  
Onze monteurs hebben daarom de juiste praktische kennis op het gebied van EV-onderhoud opgedaan door passende training te volgen en bovendien hebben wij de juiste moderne tools in de vorm van diagnose- en meetapparatuur in de werkplaats. Wij werken daarbij volgens de fabrikantvoorschriften van uw merk en model. Het contactformulier hiernaast kunt u gebruiken waarna wij contact opnemen op basis van uw vraag of voor een afspraak inplannen. Liever bellen? U kunt ons altijd bellen voor het maken van een afspraak of voor vrijblijvend en persoonlijk advies!