Onderhoud hybride auto

Onderhoud hybride auto

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Onderhoud hybride auto 

Met een hybride auto zijn de meeste mensen ook al geholpen om volledig elektrisch te rijden voor woon-werkverkeer. Nadeel van een hybride is dat deze een beperkt bereik heeft. Maar het grote voordeel is de verbrandingsmotor het overneemt wanneer de accu’s leeg raken.

In tegenstelling tot een volledig elektrische auto rijdt een hybride auto naast de accu wel voor een klein deel op een compacte interne verbrandingsmotor. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk elektrisch te rijden. U kunt dan voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer als het niet te ver is, prima het gehele stuk elektrisch rijden.

Een hybride auto heeft regelmatig onderhoud nodig. De onderhoudsintervallen die verschillen per automodel, maar bijvoorbeeld olie verversen is bij onderhoud voorgeschreven. AutoFirst de Jager ontzorgt u graag door de onderhoudsbeurt aan uw hybride auto professioneel uit te voeren. Het contactformulier kunt u invullen zodat wij u kunnen bereiken. Bovendien zijn wij telefonisch bereikbaar voor persoonlijk en vrijblijvend advies of het inplannen van een onderhoudsbeurt.

Hoe kan ik checken of mijn hybride auto onderhoud nodig heeft?

Op meerdere manieren kunt u checken wanneer onderhoud nodig is aan uw hybride. De meeste merken geven zelf aan wanneer onderhoud nodig is. Dit is meestal af te lezen in de kilometerteller of in het entertainmentsysteem. Ook zijn er merken die bijvoorbeeld eenmaal per jaar of op basis van gereden kilometers onderhoud nodig hebben.

Wat wordt onderhouden bij een hybride auto? 

Doordat een hybride auto ook een compacte interne verbrandingsmotor heeft, is het onderhoud van een op auto die op traditionele brandstoffen (Vooral nog benzine en diesel) in mindere mate ook voor een hybride auto van toepassing. Een hybride auto moet daarom ook bijvoorbeeld de motorolie en lucht-, brandstof- of oliefilters vervangen worden. Echter beschikt een hybride veelal niet over mechanische componenten als de koppeling, startmotor en dynamo.

Het onderhoud van de elektrische aandrijving is onderhoudsvrij. Daarbij is het onderhoud bij een hybride voertuig qua vloeistoffen alleen de ruitenwisser-, rem- en koelvloeistof. Het onderhoud bij een elektrische auto bestaat grotendeels uit een uitvoerige inspectie, het vervangen van het interieurfilter, het controleren van de werking van de airco en de banden.

Verder moeten standaard net als bij elke auto de ruitenwissers, lampen en het remsysteem bij de onderhoudsbeurten gecheckt worden. Daarnaast zijn er ook software-updates. Voor de inspectie moet ook gecontroleerd worden of de laadkabels geen beschadiging vertonen of mankementen waardoor deze vervangen dienen te worden.

En voor alle auto’s geldt dat het aircosysteem ook periodiek onderhoud nodig heeft om de werking te waarborgen.

Nog recht op fabrieksgarantie? Bij AutoFirst de Jager behoudt u dit.   

Wij voeren het onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften uit, waardoor de fabrieksgarantie behouden blijft. Autofabrikanten zijn verplicht om autobedrijven te voorzien van complete technische informatie voor onderhoud en reparatiewerkzaamheden.

Garantie op onderhoudsbeurt door AutoFirst De Jager

Als autobedrijf bieden wij garantie op de onderhoudsbeurt die u bij ons laat uitvoeren, waarmee wij aantonen dat wij als autobedrijf garant staan voor kwaliteit. Bij AutoFirst de Jager krijgt u dan ook standaard 2 jaar garantie op reparatie en montagewerkzaamheden! Wij kunnen dit aanbieden doordat wij goed opgeleide, gecertificeerde monteurs werkzaam hebben.

Werkplaatsafspraak maken voor hybride onderhoud 

Wij zijn de vertrouwde specialist in onderhouden van hybride auto’s. 
Onze monteurs hebben daarom de juiste praktische kennis op het gebied van EV-onderhoud opgedaan door passende training te volgen en bovendien hebben wij de juiste moderne tools in de vorm van diagnose- en meetapparatuur in de werkplaats. Wij werken daarbij volgens de fabrikantvoorschriften van uw merk en model. Het contactformulier hiernaast kunt u gebruiken waarna wij contact opnemen op basis van uw vraag of voor een afspraak inplannen. Liever bellen? U kunt ons altijd bellen voor het maken van een afspraak of voor vrijblijvend en persoonlijk advies!