Onderhoud Tesla

Onderhoud Tesla

Wanneer heeft mijn Tesla onderhoud nodig?

Volgens voorschrift om de 2 jaar een onderhoudsbeurt nodig of op gereden kilometers.

Na een onderhoudsbeurt krijgt u een bewijs van de uitgevoerde werkzaamheden welke volgens fabrieksvoorschrift uitgevoerd zijn. Tijd voor een onderhoudsbeurt aan uw Tesla? Dan zijn wij bereikbaar via het contactformulier of door te bellen. Voor zowel vrijblijvend, persoonlijk advies als een afspraak inplannen staan wij voor u klaar.

Bandenwissel Tesla

U krijgt standaard zomerbanden aangeleverd onder een nieuwe Tesla. Bij een temperatuur van boven de 7 graden Celsius dan functioneren zomerbanden goed op het wegdek. Wordt het echter kouder weer en daalt de temperatuur onder de 7 graden Celsius? Dan is het advies om winterbanden te plaatsen onder uw auto. Dit kan met onze bandenwissel service. Bij een gladder wegdek is de remweg aanzienlijk korter bij winterbanden en daarmee bent u veiliger in het verkeer.

Tesla voorschrift voor banden balanceren, uitlijnen en rotatie

Tesla raadt aan om de banden elke 10.000 km te controleren op balancering, uitlijning en de juiste manier van rotatie. Niet gebalanceerde en verkeerd uitgelijnde banden hebben beide negatief gevolgen: slechte invloed op rijgedrag van uw voertuig, mindere levensduur van de banden en stuurcomponenten in uw voertuig.

Daarnaast kunnen wij ook voor u bij een verschil van 1,5 mm of meer in de profieldiepte van de banden rouleren. Wanneer u de banden op tijd rouleert en dus afwisselt onder banden met dezelfde maten, dan slijten de banden gelijker. Daarbij is de profieldiepte het belangrijkste om ook tussentijds te checken, wat niet wegneemt dat de eerste regel van 10.000 km ook nageleefd hoort te worden. Waarom? De daadwerkelijke slijtage van de banden geeft beter aan in welke conditie de banden nog verkeren dan het aantal kilometer.

Bent u een ‘’snellere’’ autobestuurder die er een, laten we zeggen een ‘’dynamische rijstijl’’ erop nahoudt? Dan waarschuwt Tesla voor voortijdige bandenslijtage en zullen de banden eerder onderhoud vereisen. Voor meer informatie kunt u kijken in de gebruikershandleiding van de bandenfabrikant en de garantiedocumentatie.

Controleer ook regelmatig de bandenspanning van uw Tesla om te voorkomen dat u lekke banden oploopt.

Uw Tesla remmen onderhouden

De remmenklauwen kunnen het beste jaarlijks of na 20.000 km gereinigd en gesmeerd worden volgens Tesla en wordt door ons ook gehanteerd. Hoeveel onderhoud er nodig is, wordt mede bepaald door het weer. Als het glad is geweest en er gestrooid is dan is dit onderhoud nog belangrijker. Zo blijven de remmen goed onderhouden.

Voor meer informatie over elektrisch onderhoud dat ook van toepassing is op uw Tesla kunt u hier lezen. Voor informatie over de specifieke modellen, zie: Tesla model S, Tesla model 3, Tesla model X, Tesla model Y

Nog recht op fabrieksgarantie? Bij AutoFirst de Jager behoudt u dit

Wij voeren het onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften uit, waardoor de fabrieksgarantie behouden blijft. Autofabrikanten zijn verplicht om autobedrijven te voorzien van complete technische informatie voor onderhoud en reparatiewerkzaamheden.

Garantie op onderhoudsbeurt door AutoFirst De Jager

Als autobedrijf bieden wij garantie op de onderhoudsbeurt die u bij ons laat uitvoeren, waarmee wij aantonen dat wij als autobedrijf garant staan voor kwaliteit. Bij AutoFirst de Jager krijgt u dan ook standaard 2 jaar garantie op reparatie en montagewerkzaamheden! Wij kunnen dit aanbieden doordat wij goed opgeleide, gecertificeerde monteurs werkzaam hebben.

Werkplaatsafspraak maken voor elektrisch onderhoud 

Wij zijn de vertrouwde specialist in onderhouden van elektrisch auto's.
Onze monteurs hebben daarom de juiste praktische kennis op het gebied van EV-onderhoud opgedaan door passende training te volgen en bovendien hebben wij de juiste moderne tools in de vorm van diagnose- en meetapparatuur in de werkplaats. Wij werken daarbij volgens de fabrikantvoorschriften van uw merk en model. Het contactformulier hiernaast kunt u gebruiken waarna wij contact opnemen op basis van uw vraag of voor een afspraak inplannen. Liever bellen? U kunt ons altijd bellen voor het maken van een afspraak of voor vrijblijvend en persoonlijk advies!