Onderhoud Tesla Model S

Onderhoud Tesla Model S

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Onderhoud Tesla Model S

De volledig elektrische vijfdeurs hatchback is het eerste flitsende automodel dat op de markt is gekomen in de productielijn. De Tesla model S heeft relatief weinig onderhoud nodig als elektrische auto. Dit komt omdat elektrische auto’s minder bewegende onderdelen hebben, waardoor er ook minder slijtage is aan onderdelen. Dat leidt weer tot minder onderhoudswerkzaamheden, waar u profijt van heeft in de onderhoudskosten. Echter blijven de overgebleven onderdelen belangrijk om goed te blijven onderhouden, zodat u fijn kan blijven genieten van uw Tesla. We vertellen op deze pagina welk onderhoud specifiek voor dit model is.

Gelijk de onderhoudsbeurt laten uitvoeren? Dat kan! Vul uw gegevens en vraag in het contactformulier en wij nemen dan contact met u op. Bellen kunt u natuurlijk ook voor persoonlijk en vrijblijvend advies of voor het inplannen van een onderhoudsbeurt.

Wanneer heeft mijn Tesla model S onderhoud nodig?

Volgens voorschrift om de 2 jaar een onderhoudsbeurt nodig of op gereden kilometers.

Na een onderhoudsbeurt krijgt u een bewijs van de uitgevoerde werkzaamheden welke volgens fabrieksvoorschrift uitgevoerd zijn.

Enkele belangrijke gemiddelde onderhoudsintervallen van Tesla Model S naar voorschrift van Tesla:

  • HEPA-filters kan u het beste om de drie jaar vervangen en interieurfilters apart ook om de drie jaar. Zo blijft uw auto fris ruiken doordat beide de lucht schoon filteren.

  • Controle van remvloeistof op veroudering wordt voorgeschreven om de twee jaar. Ook het verversen van de remvloeistof indien er regelmatig met een aanhanger gereden wordt is standaard om de 2 jaar. Deze vloeistof zorgt ervoor dat uiteindelijk de remblokken door de vloeistof goed tegen de remschijven aan worden gedrukt en daardoor u goed kan remmen.  De remvloeistof kan door veroudering een laag kookpunt krijgen waardoor er luchtbellen in de het remsysteem kunnen ontstaan bij grote belasting. Dit kan leiden tot ongelukken doordat de remmen dienst weigeren.

  • Vervanging van droogmiddelzak voor airco kan u het beste om de twee jaar vervangen. Deze zak absorbeert vocht uit het koelmiddel, waardoor de werking van de airco optimaal blijft.

Voor elk model van Tesla geldt:

  • Het wordt aangeraden om de banden elke 10.000 km te controleren op balancering, uitlijning en rotatie. Zo voorkomt u slechte invloed op rijgedrag van uw voertuig, mindere levensduur van de banden en ook stuurcomponenten in uw voertuig door onjuiste balancering en uitlijning. Ook slijten uw banden gelijker wanneer u de banden van dezelfde formaten op de juiste manier roteert van kant onder uw auto.
     
  • De remmenklauwen kunnen het beste jaarlijks of na 20.000 km gereinigd en gesmeerd worden volgens Tesla en wordt door ons ook gehanteerd. Hoeveel onderhoud er nodig is, wordt mede bepaald door het weer. Als het glad is geweest en er gestrooid is dan is dit onderhoud nog belangrijker.

Voor meer informatie over elektrisch onderhoud dat ook van toepassing is op uw Tesla kunt u hier lezen.


Nog recht op fabrieksgarantie? Bij AutoFirst de Jager behoudt u dit. 

Wij voeren het onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften uit, waardoor de fabrieksgarantie behouden blijft. Autofabrikanten zijn verplicht om autobedrijven te voorzien van complete technische informatie voor onderhoud en reparatiewerkzaamheden.

Garantie op onderhoudsbeurt door AutoFirst De Jager

Als autobedrijf bieden wij garantie op de onderhoudsbeurt die u bij ons laat uitvoeren, waarmee wij aantonen dat wij als autobedrijf garant staan voor kwaliteit. Bij AutoFirst de Jager krijgt u dan ook standaard 2 jaar garantie op reparatie en montagewerkzaamheden! Wij kunnen dit aanbieden doordat wij goed opgeleide, gecertificeerde monteurs werkzaam hebben.
 

Werkplaatsafspraak maken voor elektrisch onderhoud 

Wij zijn de vertrouwde specialist in onderhouden van elektrische auto’s. 
Onze monteurs hebben daarom de juiste praktische kennis op het gebied van EV-onderhoud opgedaan door passende training te volgen en bovendien hebben wij de juiste moderne tools in de vorm van diagnose- en meetapparatuur in de werkplaats. Wij werken daarbij volgens de fabrikantvoorschriften van uw merk en model. Het contactformulier hiernaast kunt u gebruiken waarna wij contact opnemen op basis van uw vraag of voor een afspraak inplannen. Liever bellen? U kunt ons altijd bellen voor het maken van een afspraak of voor vrijblijvend en persoonlijk advies!